NEDERLANDS
WETTERSTRÖM & KROL
ABOGADOS - ASESORES S.L.
VEEL GESTELDE VRAGEN

Waarom heb ik een advcaat nodig?
Wat is het verschil tussen een gestor en een advocaat?
Wat is een NIE nummer?
Kan ik de aankoop van onroerend goed financieren?
Welke kosten komen kijken bij de aankoop van onroerend goed?
Moet ik resident worden in Spanje?

U bevindt zich in een land waarvan u de taal niet (voldoende) beheerst, waar het aan- verkoop proces anders verloopt dan in Nederland en waar bouwvergunningen en certificaten in een verleden niet of nauwelijks werden toegepast.

Toch komt het voor dat iemand dan toch een onroerend goed koopt zonder begeleiding van een advocaat, dan kan het voorkomen dat de weg naar het tekenen van de koopovereenkomst moeizaam verloopt, of dat u na de koop voor vervelende verassingen komt te staan.
Laat u bijstaan door een onafhankelijke advocaat, die uw belangen zal behartigen en niet koste wat kost het object aan u wil verkopen.
-----------------------------------------------------------------------------
Een advocaat heeft een juridische opleiding genoten en de specialisatie op zijn/haar vakgebied. Tevens is een advocaat aangesloten bij de Orde van Advocaten en moet zich aan de beroepsregels houdt. De advocaten van Wetterström & Krol zijn partijdig, onafhankelijk, deskundig, integer en vertrouwelijk.

Een gestor is een adviseur die wellicht dezelfde praktijkkennis heeft als een advocaat, echter niet de juridische achtergrond heeft om dieper in te gaan op de materie bij complexe aangelegenheden.

Anders dan een gestor, heeft een advocaat heeft een beroepsplicht en beroepsregels die alles te maken hebben met de vertegenwoordiging en bescherming van zijn clienten.
-----------------------------------------------------------------------------
Een NIE nummer is een uniek identificatie nummer voor buitenlanders in Spanje. Dit nummer is nodig voor het afsluiten van servicecontracten zoals gas, water en licht, openen van een bankrekening, aankoop van onroerend goed, etc.
 Dit nummer kan vergeleken worden met een sofi nummer.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Er zijn verschillende mogelijkheden om een aankoop project hier in Spanje te financieren. Danwel via een hypotheek in Spanje of een hypotheek in Nederland. Er bestaan verschillende financieringsmogelijkheden, die ieder hun eigen uitleg benodigen. Welke mogelijkheid voor u het meest interessant is hangt af van uw persoonlijke situatie. Graag adviseren we u nader omtrent de financiering van een project.
-----------------------------------------------------------------------------
Bij aankoop van onroerend goed moet u rekening houden met 10% kosten koper boven op de aankoopprijs. Indien financiering plaatsvindt moet u hierbij de afsluitkosten en registratie kosten optellen.
-----------------------------------------------------------------------------
De vraag of men resident moet worden in Spanje is afhankelijk van een hoop factoren en daarbij speelt ieder zijn eigen persoonlijke situatie een grote rol. Theoretisch gezien behoort men resident te worden indien met langer dan 181 dagen achtereenvolgend in Spanje verblijft. Echter is er een groot verschil tussen administratieve residentie en fiscale residentie.

Graag adviseren we u nader.


VEEL GESTELDE VRAGEN
ESPAÑOLENGLISHNEDERLANDSDEUTSCH